pdf (NL) – Download
Post (EN) – Next Generation Monitoring Controlled Data Sharing to Disrupt Human Trafficking

Capelle aan den IJssel, 24 februari 2020 — Sustainable Rescue kondigt, in samenwerking met Avanade, de oplevering van de succesvolle ‘Next Generation Monitoring’ Proof of Concept Demo aan. Met deze Demo wordt de impact die organisaties hebben op mensenhandel gemeten en inzichtelijk gemaakt.

Organisaties, die zich bezighouden met de aanpak van mensenhandel, leveren deeloplossingen. Door gebrek aan Data Sharing sluiten deze deeloplossingen niet bij elkaar aan. Het delen van Data is het missende puzzelstukje dat vereist is om oplossingen onderling met elkaar te verbinden en daardoor een grotere impact kan hebben. Zonder goede gegevens is het moeilijk om de voortgang en de impact in de aanpak van mensenhandel te meten. Organisaties worstelen met het delen van gegevens om drie redenen: onzekerheid over het wettelijke recht om te delen, onwil om te delen en niet verenigbare gegevens. Om het delen van gegevens nog ingewikkelder te maken, verzamelen organisaties ook nog eens gegevens op verschillende tijdstippen en voor verschillende doeleinden.

Sustainable Rescue gelooft dat het delen van gegevens essentieel is. Het concept achter ‘Next Generation Monitoring’ wisselt data uit via een specifiek afsprakenstelsel. Het doel is om gegevens te verzamelen van meerdere bronnen zodat het de mogelijkheid biedt om relevante en betrouwbare gegevens in te zien. Gecontroleerde gegevensuitwisseling betekent relevante, transparante, veilige en (beleids)conforme uitwisseling. We gebruiken een dashboard om een aantal belangrijke indicatoren weer te geven om programma’s te monitoren en te analyseren welke data gebruiken uit meerdere gegevensbronnen. ‘Next Generation Monitoring’ wordt ondersteund door digitale technologie die in het zakenleven al breed wordt toegepast. Dit zorgt voor standaardisatie, flexibiliteit, schaalbaarheid en de mogelijkheid om snel toegang te krijgen tot gegevens uit meest recente technologische in de aanpak van mensenhandel.

Om te bewijzen dat het Sustainable Rescue ‘Data Sharing’ concept zou werken in de praktijk is, in samenwerking met Avanade, de ‘Next Generation Monitoring’ Demo gecreëerd. De Demo is gebaseerd op het Nederlandse barrièremodel om mensenhandel te verstoren. De Demo visualiseert gegevens welke organisaties nodig hebben om hun dagelijks werk efficiënter uit te voeren. Het toont drie verschillende niveaus: landelijk, regionaal en gemeentelijk. Het kan worden aangepast aan de behoeften van de gebruikers. De nationale weergave is bedoeld voor de overheid welke jaarlijks landelijke gegevens moeten beoordelen en analyseren voor rapportages. In de operationele weergave worden gegevens realtime weergegeven voor toezichthouders en wetshandhavers welke actie kunnen ondernemen tegen daders op basis van digitale detectie. Ook signalering en trends kunnen zichtbaar gemaakt worden. De gemeentelijke weergave levert periodiek gegevens aan burgemeesters en gemeenteraden om de aanwezigheid van mensenhandel te visualiseren met als doel de leefomgeving veiliger te maken.

Mary Adams, oprichtster van Sustainable Rescue, verklaart:

“Om mensenhandel te bestrijden, is het belangrijk dat organisaties effectief gegevens delen in hun dagelijkse werk als onderdeel van een gemeenschap voor kennisuitwisseling. De Proof of Concept Demo toont het potentieel van technologie om gegevens op meerdere niveaus te visualiseren voor meerdere doeleinden. Maar de echte waarde van ‘Next Generation Monitoring’ Concept zal zich tonen in de manier waarop mensen de gegevens op meer strategische manieren kunnen gebruiken om barrières tegen mensenhandel op te werpen ”

Pam Maynard, CEO van Avanade, verklaart:

“Ons doel bij Avanade is om echt menselijke impact te maken . Toen de gelegenheid zich voordeed om Sustainable Rescue te ondersteunen, met zowel financiering als technische expertise op het Microsoft-platform, stapte ons Tech for Social Good-team in. De mogelijkheid om veilige en beveiligde gegevensbronnen aan te sluiten is een veel voorkomend probleem voor veel organisaties. We weten dat we door het helpen van Sustainable Rescue, veel meer non-profitorganisaties in staat kunnen stellen een grotere impact te maken. ”

Bekijk de demo van de Next Generation Monitoring.

Over Sustainable Rescue:
Sustainable Rescue is gevestigd in Nederland. Opgericht in 2017, is het onze visie om duurzame barrières op te werpen tegen de misdaad van mensenhandel welke tevens de kans op moderne slavernij vermindert, mensenhandelaren vervolgt en slachtoffers ondersteunt. Kijk voor meer informatie op www.sustainablerescue.com.

Over Avanade:
Avanade is de meest toonaangevende leverancier van innovatieve digitale en Clouddiensten, zakelijke oplossingen en specifiek ontworpen oplossingen op het Microsoft ecosysteem. Wij zijn de drijvende kracht achter de Accenture Microsoft Business Group. Kijk voor meer informatie op www.avanade.com.

Categories: Press Releases